The Beach Boys

The Beach Boys är ett amerikanskt rockband bildat 1961 i Hawthorne, Kalifornien (precis utanför Los Angeles). De var (och är) en av de allra mest populära popgrupperna från 1960-talet och hade även efter storhetstiden sporadiska skivframgångar fram till slutet av 1980-talet.

The Beach Boys har under sin långa karriär gått igenom många olika musikaliska stadier. Gruppen började sin karriär inom den så kallade surfrocken i början på 1960-talet. Deras första hits var glada hyllningssånger till livet som ung i Kalifornien. Sedan i mitten på samma decennium utvecklade de sin musik kraftigt och kom att bli av de av sin samtid som kreativt utmanade The Beatles i popväg. De uppträder fortfarande (men inte i originaluppställningen).

Källa: Wikipedia

Jag har blivit ombedd att fotografera The Beach Boys under ett framträdande i Göteborg, detta efter att de besökt min Bruce Springsteen utställning på Hotel Gothia Göteborg. Gissa om jag blev paff när deras manager ringde upp mig och bad mig äta middag tillsammans med dem.

Hittar ni ingen bild som faller dig i smaken så hör av dig! 
Det är bara en bråkdel av alla bilder jag har som ligger inne i butiken.